Friday, June 29, 2007

Four kings of metal

Жега. Дърво и камък се пука, релси се огъват, пенсионери капят като жълъди от стъпалата на тролеи и трамваи. Минерална вода и пот се лее от всяко кьоше. Псува се като за световно. България. Юни 2007. Никой все още не осъзнава напълно каква машина се задава към нашите земи! Машина, която ще отнесе ако не цялото Черноморие, то поне половин Каварна и ще избие къде що има делфини във водите около Калиакра. А заедно с тях и поне едно 15-20 хиляди бесни ентусиасти, дошли да посрещнат с гръм и трясък машината. Мястото е Каварна, денят – 30 юни, а машината – Manowar. Довечера свирят Motorhead, вече минаха Heaven&Hell, а България още се държи. Утре вечер няма да има пощада. Каварна ще се тресе от стомана и метъл! Четирима крале на метъла ще покажат могъществото си на стадиона. Те вече пътуват. Идват насам!

Към обетованата земя на тежката музика довечера потегля една добре позната дружинка от други четирима крале на метъла. За близки срещи от петия вид четете по-долу:

Девора: кралица на метъла (само че още не го знае). По принцип е най-не-true-brother-of-metal, но това е поправимо, въпреки че зодията й и огненият характер няма да са лесна преграда пред нуждата от “възродителен процес” спрямо нея. Въоръжена с джапанки, бойна сила и ентусиазъм, плюс положителни емоции от края на едно начинание и началото на друго. Краснополянски тип. Чиста софиянка с ботевградски корени.

Анна: новоизпечена true-borther-of-metal (не се учудвайте, че използвам думата brother вместо sister – така е много по-true!). Стаж в праведната музика – година две, но със забележително концертно покритие. Девиз: “Който и да дойде, ако е heavy, аз съм там!”. Въоръжена с бяла мешка. Трошлива и чуплива по големи концерти, където публиката е основно от пияни метъли. С нейния ръст и мини-размери. True.

Марина: кодово и неразпознаваемо име: Мариня. Шведски тип ботевградчанка. Не е true-borther-of-metal, но е moderate sister of rock and шлагерS. Може да се разчита на нея – квалифицирана, издръжлива на природни условия сЕкакви, не нервничи, не се оплаква, не хленчи и не мрънкя.

Георги: баш юнак. Кинг ъф метъл, вери тру брадър ъф стийл, принс ъф турбо фолк и дарк лорд ъф готик! Думата true е прекалено слаба, че даже un-true за неговата злостно-метълска и турбо-фолкаджийска натура. Неподатлив на описание, труден за определяне, непоносим за компания. Въоръжен с 60-литрова раница, триместна палатка, ЕДИН спален чувал и кибрит. А, да – и нож + алуминиево канче точно копие на използваните от полската съпротива през Втората световна - специален подарък от Мариня! Сополив и много опасАн (с дрехи).

Екшън план за турнето на Четиримата крале:

17.30, петък: физическо напускане на офиса

22.40, петък: среща на Четиримата крале на Централна гара

23.15, петък: Металните крале отпътуват за Варна с МЕТАЛЕН true train of steel!

07.40, събота: Металните крале се изсипват полумъртви, сковани (ака им се и им се пишка) на гарата във Варна. По най-бързия начин хващат steel автобус 9 и се стоварват на ваканционен комплекс «Ривиера» в Златни пясъци. Закуска в хотел «Република», плаж на Ривиерата, обяд пак в хотела и отпътуване с true metal auto в посока Каварна.

Предвижда се и отбивка към култовия нос Калиакра и близки срещи с металните братя делфини, дошли специално край Калиакра за концерта на американските гиганти.

Събота следобед: разпъване на оранжевата палатка нейде около Каварна. Железните братя Девора и Марина остават като гейткийпъри на импровизирания бивак, а останалите крале се срещат с други гиганти на метъл братството с кодови имена «Анди», «Васето» и други и заедно се отправят към железобетонната Валхала наречена стадион «Калиакра».

След зверски (така го очакваме поне) концерт на нечовеците Manowar се прибираме в сакралната палатка, организираме стражата за посрещане на Джулай Вторник (по-познат като Джулай Морнинг) и се започва нещо, което още не знам какво точно ще е.

Сутринта, 5.51: изгрява слънцето. Пеем химна “Джулай морнинг”, пишкаме и пърдим в морето, крещим и викаме като изоглавени. Батко ви бившия вокал на Юрая Хийп пее на площада, всички в екстаз го слушаме, след което организираме масов бой под наслов: “Кой пръв ще се добере до маршрутката” и ако сполучим, се отправяме към Варна.

Неопределен час: връщане на парцаливите, мръсни, гнусни, сополиви, брадати и космати, с немити гащи Крале на метъла в опортюнистка София.

02,07: Истински джулай понеделник с изпит по Публична реч за Брадър Жоро и по Икономика за Брадър Девора.

* Моля настоящето прессъобщение да се разпространи на всяка страница в ежедневниците на Симитли, Чурек, Нови Искър, гара Разпределителна, село Рашково и община Ракитово.

3 comments:

Александър Кръстев said...

А за повече информация към кого да се обръщаме? Лице за контакти, нещо...
И умната, че VIP Security да не ми се оплакват от теб.

Георги Грънчаров said...

Ако се върнем, ще има и Част две на металния материал!

To be континуед...

Anonymous said...

Ох, непрекъснато го препорочтам тоя пост... Не мога да му се наситя!